[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 1 - ( شماره بهار و تابستان 1394 1394 ) ::
جلد 3 شماره 1 صفحات 55-67 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط عفونت هلیکوباکترپیلوری با عادات غذایی رایج در استان خوزستان در بیماران مبتلا به دیس پپسی مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی اهواز
سید علی مرد، وحید سبقت الهی، بیژن احمدی، فرنوش نقاشیان، ماریا کاویانپور، حسین خادم حقیقیان
دانشجوی دکتری تغذیه مرکز تحقیقات عفونی گوارش، گروه تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه جندی شاپور اهواز
چکیده:   (1678 مشاهده)

زمینه و هدف: عفونت با هلیکوباکتر یکی از علل عمده بیماری های معده می باشد. این مطالعه جهت بررسی ارتباط عفونت هلیکوباکتر با عادات غذایی رایج در مبتلایان به دیس پپسی طراحی شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی در افراد مراجعه کننده جهت انجام آندوسکوپی دستگاه گوارش(374 نفر) با استفاده از پرسشنامه تکرر مصرف غذایی برای یک سال و یادآمد 24 ساعته خوراک برای سه روز انجام و نمونه هایی از آنتر، جسم و فوندوس در شیشه حاوی فرمالین بافر شده برای بررسی پاتولوژیک ارسال گردید. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار SPSS ویرایش 13 آنالیز شد. جهت مقایسه میانگین ها از آزمون Independent-Sample t test استفاده شد. P value کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: جامعه آماری این مطالعه را 214 نفر سالم (57 درصد) و 160 نفر مبتلا (43 درصد) تشکیل دادند. میانگین دریافت روزانه ی سوسیس و کالباس (001/0= P)، همبرگر (002/0= P) در گروه بیمار نسبت به گروه سالم بیشتر و تفاوت معنی داری داشت. میانگین دریافت روزانه ی گوشت ماهی (001/0= P) و هفتگی گوجه فرنگی (001/0= P)، پیاز (002/0= P) و مرکبات (002/0= P) در افراد مبتلا نسبت به افراد سالم به طور معنی داری پایین بود. نتیجه گیری: مصرف بالای میوه و سبزیجات و مصرف پایین گوشت قرمز از عادات غذایی افراد سالم و دریافت بالای گوشت های فرآوری شده از عادات غذایی افراد مبتلا به عفونت هلیکوباکتر بودند. بنابراین رژیم غذایی مناسب میتواند به عنوان یک پیشنهاد برای مردم در سیاست های سلامت عمومی قرار بگیرد.

واژه‌های کلیدی: دیس پپسی، هلیکوباکترپیلوری، عادات غذایی
متن کامل [PDF 698 kb]   (474 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۴/۷/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۷/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۴/۷/۱۶
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mard S A, Sebghatollahi V, Ahmadi B, Naghashian F, Kavianpoor M, Khadem Haghighian H. Relationship between Helicobacter pylori infection with common dietary habits in Khuzestan province in patients with dyspepsia referred to Imam Khomeini Hospital, Ahwaz. Hakim Jorjani J. 2015; 3 (1) :55-67
URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-338-fa.html
مرد سید علی، سبقت الهی وحید، احمدی بیژن، نقاشیان فرنوش، کاویانپور ماریا، خادم حقیقیان حسین. ارتباط عفونت هلیکوباکترپیلوری با عادات غذایی رایج در استان خوزستان در بیماران مبتلا به دیس پپسی مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی اهواز. مجله حکیم سیداسماعیل جرجانی. 1394; 3 (1) :55-67

URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-338-fa.html

دوره 3، شماره 1 - ( شماره بهار و تابستان 1394 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله حکیم جرجانی jorjani
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 807 queries by yektaweb 3506