URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-445-fa.html
زمینه و هدف: اعتبار یک نظام آموزشی وابسته به میزان یادگیری فراگیران آن است. یادگیری، متغیری بسیار پیچیده است که عوامل متعددی بر آن تأثیر می گذارند. یکی از مهمترین عوامل، سبک های یادگیری است. آگاهی از سبک های یادگیری دانشجویان برای برنامه ریزی های آموزشی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. لذا این مطالعه با هدف تعیین سبک های یادگیری دانشجویان دانشکده های پیراپزشکی و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان طراحی و اجرا شده است.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی– تحلیلی 401 نفر از دانشجویان دانشکده های پیراپزشکی و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان درسال 92- 91 به روش سرشماری انتخاب شدند و پرسشنامه استاندارد سبک های یادگیری کلب (LSI) که میزان پایایی آن قبلاً با روش آزمون مجدد ( 0/8) تعیین شده است را تکمیل نمودند. داده ها با نرم افزارSPSS نسخه 18و آزمون های کای دو. و آزمون دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: میانگین سنی دانشجویان 20/57 و 71/8 درصد آنان مونث بودند. سبک یادگیری دانشجویان به ترتیب شامل همگرا (63/4 درصد)، جذب کننده (25/4 درصد)، انطباق یابنده (7/5 درصد) و واگرا (3/7 درصد) بوده است. سبک های یادگیری دانشجویان با رشته تحصیلی، جنس، دانشکده، گروه سنی، معدل، واحدهای گذرانده، ترم تحصیلی و مقاطع تحصیلی از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشت (0/05<P).
نتیجه گیری: سبک های یادگیری همگرا و جذب کننده در بیشتر دانشجویان غالب بود، لذا پیشنهاد می گردد از روش های آموزشی متناسب با این سبک ها، مانند نشان دادن دست نوشته ها و سخنرانی همراه با مطالب خود آموزی، شبیه سازی، تکالیف آزمایشگاهی و یادگیری بر پایه حل مسأله استفاده شود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |