URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-115-fa.html
زمینه و هدف: هوش هیجانی یکی از عوامل موفقیت مدیران در رهبری به ویژه در مدیران پرستاری، است. این پژوهش با هدف تعیین رابطه مولفه های هوش هیجانی و سبک رهبری تحول آفرین تبادلی در مدیران گروه های آموزشی پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی کشور انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تحلیلی از نوع مقطعی، 68 مدیر گروه آموزشی پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی کشور به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه گردیدند. داده ها با استفاده از ابزار هوش هیجانی Bar- on و پرسشنامه سبک رهبری چند عاملی باس اخذ شد و با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 16 و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تحلیل واریانس وآزمونt-student مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: ضریب همبستگی بین هوش هیجانی و سبک رهبری، رابطه مستقیم مثبت و معناداری دارد (360/0= r و 05/0>P). مولفه حل مسئله، خوشبختی، استقلال، خودشکوفایی، خودآگاهی هیجانی، روابط بین فردی، خوشبینی و مسئولیت پذیری با تمام سبک های رهبری رابطه معنی داری داشته است (05/0>P). مولفه کنترل تکانش با هیچ یک از سبک های رهبری رابطه معنی داری نداشته است (05/0<P).
نتیجه گیری: با توجه به اینکه بین مولفه های هوش هیجانی و سبک رهبری، ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد، لذا آموزش شناخت هوش هیجانی و مولفه های آن و ایجاد زمینه ای برای تقویت مولفه های هوش هیجانی، روش مکملی جهت ارائه ی سبک رهبری است، که مدیریت بهتری را برای آنان به ارمغان خواهد آورد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |