[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 1 - ( شماره بهار و تابستان 1394 1394 ) ::
جلد 3 شماره 1 صفحات 16-31 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر برخی پری بیوتیک ها بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی آب پرتقال رژیمی
سارا سهراب وندی، سید امیرمحمد مرتضویان ، حامد جهانی، محمدجواد ایوانی، آمنه نعمت الهی، رزیتا کمیلی فنود
دانشیار، گروه صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، mortazvn@sbmu.ac.ir
چکیده:   (2015 مشاهده)

زمینه و هدف: غنی سازی نوشیدنی ها با اجزای فراسودمند نظیر پری بیوتیک ها یکی از پیشرفت های اخیر در زمینه تولید آب میوه به شمار می رود. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اثر اقزودن برخی پروبیوتیک ها مانند اینولین و تاگاتوز بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی آب پرتقال است. روش بررسی: ترکیبات پری‌بیوتیک اینولین و تاگاتوز به همراه ساکارز به نسبت‌های مشخص به آب پرتقال اضافه و سپس در دمای 90 درجه سانتی گراد پاستوریزه شدند. تیمار‌های آب پرتقال پاستوریزه شده در دو دمای C°4 (دمای یخچالی) و C° 25 (دمای محیط) به مدت 3 ماه نگهداری شدند. ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی (بریکس، اسیدیته، میزان قند و pH) و حسی تیمارها در فواصل زمانی هر ماه یک‌بار اندازه گیری شدند. یافته ها: نتایج نشان دادند که دمای نگهداری هیچ گونه اثر معناداری بر روی میزان pH، بریکس و اسیدیته‌ی قابل تیتر تیمار ها نداشت (05/0P)؛ به طوریکه بیشترین کاهش میزان قند مربوط به تیمار "اینولین3 درصد-ساکارز3 درصد" نگهداری شده در دمای °C24 به میزان 7/33 درصد بود. همچنین گزارشات نشان دادند هیچ گونه تغییری بر شفافیت تیمارها مشاهده نشد (05/0P). نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که اینولین در ترکیب با ساکارز و تاگاتوز می تواند در تولید آب میوه سلامت بخش با خواص حسی مطلوب مورد استفاده قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: اینولین، آب پرتقال، پری‌بیوتیک، تاگاتوز
متن کامل [PDF 698 kb]   (728 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۴/۷/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۷/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۴/۷/۱۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sohrabvandi S, Mortazavian S A M, Jahani H, Eivani M J, Nematollahhi A, Komeili R. Study the Effect of Some Prebiotics on Physicochemical and Sensory Properties of Dietary Orange Juice. Hakim Jorjani J. 2015; 3 (1) :16-31
URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-336-fa.html
سهراب وندی سارا، مرتضویان سید امیرمحمد، جهانی حامد، ایوانی محمدجواد، نعمت الهی آمنه، کمیلی فنود رزیتا. بررسی اثر برخی پری بیوتیک ها بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی آب پرتقال رژیمی. مجله حکیم سیداسماعیل جرجانی. 1394; 3 (1) :16-31

URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-336-fa.html

دوره 3، شماره 1 - ( شماره بهار و تابستان 1394 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله حکیم جرجانی jorjani
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 801 queries by yektaweb 3461