[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1393 1393 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 32-25 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مخمر ساکارومایسس سرویزیه بر میزان کاهش سم قارچی سیترینین در آرد گندم
عیسی غلامپور عزیزی، مولود گرجی، بیژن نوری، سمانه روحی
دانشجوی دوره دکترای اپیدمیولوژی مولکولی باکتری ها مرکز تحقیقات سلولی-مولکولی و میکروب شناسی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران ، roohi.samaneh@yahoo.com
چکیده:   (2120 مشاهده)
زمینه و هدف: سیترینین مایکوتوکسین تولید شده توسط قارچ های رشته ای توکسین زا می باشد. مخمر ساکارومایسس سرویزیه دارای توانایی متصل کردن مایکوتوکسین ها به دیواره سلولی خود و در نتیجه کاهش سمیت آن است. هدف از این مطالعه تعیین میزان سم قارچی سیترینین و کاهش این سم قارچی در آرد گندم به وسیله ساکارومایسس سرویزیه می باشد. روش بررسی: در این تحقیق 15 نمونه آرد گندم به صورت تصادفی ساده از نانوایی های شهرستان بابل جمع آوری شدند. میزان آلودگی به سیترینین در نمونه ها توسط روش اﻻﻳﺰای ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ رﻗﺎﺑﺘﻲ اندازه گیری و ساکارومایسس سرویزیه به آرد گندم افزوده شد. میزان آلودگی سیترینین در نمونه ها برای بار دوم نیز اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری نرم افزار آماری SPSS نسخه 18، آزمون کلموگرف-اسمیرنوف و تی زوجی استفاده شد. سطح معنی داری برای کلیه آزمون ها کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد. یافته ها: بیشترین و کمترین غلظت این سم در نمونه های مورد بررسی به ترتیب ppb 5/35 و 1/1 و بعد از تاثیر ساکارومایسس سرویزیه به آرد گندم به ترتیب ppb 30 و 8/0 بودند. نتایج آماری نشان داد که افزودن ساکارومایسس سرویزیه باعث کاهش غلظت سیترینین در نمونه های آرد شد (05/0> P). نتیجه گیری: جهت کاهش مواد مختلف آلوده کننده نان مانند مایکوتوکسین ها، می توان از روش های بیولوژیکی که کم هزینه تر و بی خطر می باشند استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: مخمر، ساکارومایسس سرویزیه، سیترینین، آرد گندم
متن کامل [PDF 993 kb]   |   متن کامل (HTML) [English Abstract]   (1396 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۴/۵/۹ | پذیرش: ۱۳۹۴/۵/۹ | انتشار: ۱۳۹۴/۵/۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholampour Azizi I, Gorj M, Nouri B, Rouhi S. Effect of Saccharomyces cerevisiae yeast in reducing of the amount of Citrinin fungal toxin in wheat flour . Hakim Jorjani J. 2014; 2 (2) :32-25
URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-313-fa.html
غلامپور عزیزی عیسی، گرجی مولود، نوری بیژن، روحی سمانه. تأثیر مخمر ساکارومایسس سرویزیه بر میزان کاهش سم قارچی سیترینین در آرد گندم. مجله حکیم سیداسماعیل جرجانی. 1393; 2 (2) :32-25

URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-313-fa.html

دوره 2، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1393 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله حکیم جرجانی jorjani
Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 795 queries by yektaweb 3461