[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1393 1393 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 17-11 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه تغییرات سرمی لیپوپروتئین a در موش های Sprague Dawley دیابتی القاء شده توسط استرپتوزوسین تحت درمان با عصاره آبی گیاه زرشک
مینا همتی ، الهام ظهوری، سمیه اصغری
استادیار بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ، minahemmati@bums.ac.ir
چکیده:   (2127 مشاهده)
زمینه و هدف: دیس لیپیدمی ریسک ابتلا به بیماری‏های قلبی عروقی را در بیماران دیابتی افزایش می دهد. لیپوپروتئین a به عنوان حامل کلسترول و مهارکننده رقابتی پلاسمینوژن در سیستم انعقادی به عنوان یک ریسک فاکتور برای ابتلا به آترواسکلروز و یک عامل آتروژن در افراد دیابتی مد نظر ‏می باشد. بر اساس مطالعات انجام گرفته، گیاه زرشک سطح تری گلیسرید و کلسترول خون را کاهش می دهد. از آنجائی که افزایش سطح کلسترول به ویژه لیپوپروتئین a خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را در افراد دیابتی افزایش می دهد، لذا هدف از این مطالعه ارزیابی سطح سرمی لیپوپروتئین a در موش‏‏ها‏ی دیابتی تحت درمان با عصاره آبی زرشک بوده است. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، 15 سر موش به وسیله تزریق درون صفاقی استرپتوزوسین (STZ) دیابتی شده و به مدت 14 روز تحت درمان خوراکی عصاره آبی گیاه مورد نظر با دوزهای mg/kg 100و 25 قرار گرفتند. در انتهای دوره درمان، موش ها به مدت 12 ساعت ناشتا نگهداشته شده و سپس با استفاده از خون گیری از قلب، سطح سرمی لیپوپروتئینa، سطح سرمی گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول، HDL و LDL در گروه های مختلف سالم و دیابتی سنجیده شد و نتایج، با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 16 و با کمک آزمون آماری کروسکال والیس مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: آنالیز داده ها نشان داد مصرف هر دو دوز خوراکی زرشک در موش های دیابتی، کاهش معنی داری در سطح سرمی تری گلیسرید، سطح سرمی گلوکز وVLDL ایجاد می کند (P=0.01). همچنین عصاره زرشک با هر دو دوز به کار رفته کاهش معنی داری در سطح سرمی لیپوپروتئین a در موش های دیابتی تحت درمان پدید آورد (P=0.012) نتیجه گیری: مصرف خوراکی عصاره آبی زرشک برای کاهش تری گلیسرید و گلوکز سرم در دیابت تجربی موشی، موثر است. از آنجائی که گیاه زرشک باعث کاهش لیپوپروتئین a می گردد، این گیاه می تواند به عنوان یک عامل آنتی آتروژنیک مطرح گردد.
واژه‌های کلیدی: دیابت، تری گلیسرید، لیپوپروتئین a، زرشک، سطح سرمی گلوکز
متن کامل [PDF 851 kb]   (800 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: ۱۳۹۴/۱/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۱/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hemmati M, Zohoori E, Asghari S. Study of changes in lipoprotein (a) level in streptozotocin-induced diabetic rats treated with aqueous extract of berberis vulgaris. Hakim Jorjani J. 2014; 2 (1) :17-11
URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-247-fa.html
همتی مینا، ظهوری الهام، اصغری سمیه. مطالعه تغییرات سرمی لیپوپروتئین a در موش های Sprague Dawley دیابتی القاء شده توسط استرپتوزوسین تحت درمان با عصاره آبی گیاه زرشک . مجله حکیم سیداسماعیل جرجانی. 1393; 2 (1) :17-11

URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-247-fa.html

دوره 2، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1393 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله حکیم جرجانی jorjani
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 798 queries by yektaweb 3506