Jorjani Biomedicine Journal
فصلنامه علمی پژوهشی زیست پزشکی جرجانی
Jorjani Biomed J
Medical Sciences
http://goums.ac.ir/jorjanijournal
1
admin
2645-3509
10.52547/jorjanibiomedj
en
jalali
1396
12
1
gregorian
2018
3
1
6
1
online
1
fulltext
fa
ارزیابی اثر کشندگی اسانس گیاهان Zingiber officinale، Aloysia citrodora وArtemisia dracunculus بر میزان بقای سویه های استاندارد گرم مثبت و منفی
Evaluation of the Bactericidal Effects of Zingiber officinale, Aloysia citrodora and Artemisia dracunculus on the Survival of Standard Gram-Positive and Gram-Negative Bacterial Strains
علوم پایه پزشکی
Basic Medical Sciences
تحقیقی
Original article
<strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">زمینه</span></span></strong> <strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">و</span></span></strong> <strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">هدف: </span></span></strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">گیاهان از گذشته جهت مصارف بهداشتی، درمانی و طعم دهنده کاربرد داشته و استفاده وسیع از آن ها و حداقل عوارض جانبی مشهود، ارزش این گونه فرآورده ها را بیشتر نموده است. امروزه درمان عفونت های باکتریایی از چالش های مهم در جهان محسوب می شود. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر کشندگی اسانس گیاهان </span></span><em><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">Zingiber officinale</span></span></span></em><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">،</span></span> <em><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">Aloysia citrodora</span></span></span></em> <span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">و </span></span><em><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">Artemisia dracunculus</span></span></span></em><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> بر میزان بقای سویه های استاندارد گرم مثبت و منفی می باشد.</span></span><strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"></span></span></strong><br>
<strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">روش بررسی: </span></span></strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">در این مطالعه تجربی، اثر اسانس گیاه ترخون (</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">A. dracunculus</span></span></span><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">) و زنجبیل (</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">Z. officinale</span></span></span><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">) و به لیمو</span></span> <span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">(</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">A. citrodora</span></span></span><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">) بر روی 6 سویه ی باکتریایی استافیلوکوکوس ارئوس, کلبسیلا، سالمونلا تیفی موریوم، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، پروتئوس و کورینه باکتریوم دیفتریه بررسی گردید. برای بررسی خاصیت ضد باکتریایی اسانس ها، از روش های </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">well diffusion</span></span></span> <span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">و برای به دست آوردن غلظت مهار کنندگی و کشندگی از تست (</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">minimuminhibitory concentration</span></span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> (</span></span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">MIC</span></span></span><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> و </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">Minimum Bactericidal Concentration</span></span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> (</span></span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">MBC</span></span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">)</span></span></span><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> استفاده شد.</span></span><strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"></span></span></strong><br>
<strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">یافته</span></span></strong> <strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">ها: </span></span></strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">نتایج </span></span> <span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">MIC</span></span></span><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">و </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">MBC</span></span></span><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"> نشان دادکه بیشترین اثر اسانس زنجبیل با غلظت 125/0 میلی گرم در میلی لیتر بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تیفی موریوم و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مشاهده شد و در مورد اسانس ترخون بیشترین اثر بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، پروتئوس و کورینه باکتریوم دیفتریه و در غلظت 03125/0 میلی گرم در میلی لیتر دیده شد. اثرات آنتی باکتریال این اسانس ها بر روی سایر باکتری ها مشاهده نشد.</span></span><strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"></span></span></strong><br>
<strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">نتیجه گیری: </span></span></strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;">گیاهان دارویی از دیرباز مورد توجه بوده است. نتایج این بررسی نشان می دهد که اسانس های زنجبیل و ترخون<br>
می توانند به عنوان ترکیبی مناسب برای درمان برخی عفونت های ناشی از باکتری های گرم مثبت و منفی معرفی گردد.</span></span><strong><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:12.0pt;"></span></span></strong>
<strong>Background and objectives</strong>: Historically, herbs and plants have been used for their therapeutic properties in the form of flavors and preservatives. Recently, the application of medicinal herbs has increased considering their numerous benefits and minimum side-effects. Treatment of bacterial infections is currently a major challenge in the healthcare systems across the world. The present study aimed to assess the bacterial effects of Zingiber officinale, Aloysia citrodora and Artemisia dracunculus essential oils on the survival of standard Gram-positive and Gram-negative bacterial strains.<br>
<strong>Methods:</strong> In the present experimental study, we evaluated the effects of <strong>Tarragon</strong> (A. dracunculus), <strong>Ginger</strong> (Z. officinale) and <strong>Lemon Beebrush</strong> (A. citrodora) essential oils on 6 strains of Staphylococcus aureus, Klebsiella spp, Salmonella typhimurium, Staphylococcus epidermidis, Proteus spp and Corynebacterium diphtheriae. The well-diffusion method was applied to assess the antibacterial properties of the essential oils. Moreover, minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) tests were used to determine the bacterial and inhibitory concentrations of the extracts.<br>
<strong>Results:</strong> MIC and MBC results demonstrated that the ginger extract (0.125 mg/mL) had the most significant impact on Staphylococcus aureus, Salmonella typhimurium, and Staphylococcus epidermidis. Furthermore, tarragon extract (0.03125 mg/mL) had the most significant effect on Staphylococcus aureus, Proteus spp, and Corynebacterium diphtheriae. The antibacterial effects of these essential oils were not observed on other bacteria.<br>
<strong>Conclusion: </strong>Medicinal plants have long been used for their therapeutic properties. According to the results, ginger and tarragon extracts are effective combinations for the treatment of the infections caused by Gram-negative and Gram-positive bacteria.
مقاومت آنتی بیوتیکی, حداقل غلظت کشندگی, حداقل غلظت مهارکنندگی, Zingiber officinal و Aloysia citrodora و Artemisia dracunculus
Antibiotic resistance, Minimum bactericidal concentration, Minimum inhibitory concentration, Zingiber officinal, Aloysia citrodora, Artemisia dracunculus
22
32
http://goums.ac.ir/jorjanijournal/browse.php?a_code=A-10-24-115&slc_lang=fa&sid=1
Mahdi
Tajbakhsh
مهدی
تاج بخش
10031947532846003194
10031947532846003194
Yes
Bachelor of Plant Biology, Department of Life Sciences, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
کارشناسی زیست شناسی گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
Neda
Soleimani
ندا
سلیمانی
10031947532846003195
10031947532846003195
No
Assistant Professor, Medical Microbiology, Department of Microbiology and Microbial Biotechnology, Faculty of Life Science and Biotechnology, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
2. استادیار، دکتری باکتری شناسی پزشکی، گروه میکروبیولوژی و زیست فناوری میکروبی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران