دوره 6، شماره 1 - ( 1-1397 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 32-22 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- کارشناسی زیست شناسی گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
2- 2. استادیار، دکتری باکتری شناسی پزشکی، گروه میکروبیولوژی و زیست فناوری میکروبی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (12072 مشاهده)
زمینه و هدف: گیاهان از گذشته جهت مصارف بهداشتی، درمانی و طعم دهنده کاربرد داشته و استفاده وسیع از آن ها و حداقل عوارض جانبی مشهود، ارزش این گونه فرآورده ها را بیشتر نموده است. امروزه درمان عفونت های باکتریایی از چالش های مهم در جهان محسوب می شود. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر کشندگی اسانس گیاهان Zingiber officinale، Aloysia citrodora و Artemisia dracunculus بر میزان بقای سویه های استاندارد گرم مثبت و منفی می باشد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، اثر اسانس گیاه ترخون (A. dracunculus) و زنجبیل (Z. officinale) و به لیمو (A. citrodora) بر روی 6 سویه ی باکتریایی استافیلوکوکوس ارئوس, کلبسیلا، سالمونلا تیفی موریوم، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، پروتئوس و کورینه باکتریوم دیفتریه بررسی گردید. برای بررسی خاصیت ضد باکتریایی اسانس ها، از روش های well diffusion و برای به دست آوردن غلظت مهار کنندگی و کشندگی از تست (minimuminhibitory concentration (MIC و Minimum Bactericidal Concentration (MBC) استفاده شد.
یافته ها: نتایج  MICو MBC نشان دادکه بیشترین اثر اسانس زنجبیل با غلظت 125/0 میلی گرم در میلی لیتر بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تیفی موریوم و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مشاهده شد و در مورد اسانس ترخون بیشترین اثر بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، پروتئوس و کورینه باکتریوم دیفتریه و در غلظت 03125/0 میلی گرم در میلی لیتر دیده شد. اثرات آنتی باکتریال این اسانس ها بر روی سایر باکتری ها مشاهده نشد.
نتیجه گیری: گیاهان دارویی از دیرباز مورد توجه بوده است. نتایج این بررسی نشان می دهد که اسانس های زنجبیل و ترخون
می توانند به عنوان ترکیبی مناسب برای درمان برخی عفونت های ناشی از باکتری های گرم مثبت و منفی معرفی گردد.
متن کامل [PDF 862 kb]   (2378 دریافت)    
نوع مقاله: تحقیقی | موضوع مقاله: علوم پایه پزشکی
دریافت: 1397/5/28 | پذیرش: 1397/5/28 | انتشار: 1397/5/28

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.