1- علوم پزشکی تبریز
2- علوم پزشکی گلستان
3- علوم پزشکی تبریز ، mahnaz_tabibiazar@yahoo.com
چکیده: (11652 مشاهده)
تهیه نانو-میکروالیاف از پلیمرهای زیستی شامل پروتئین ها و پلی ساکارید ها با استفاده از تکنولوژی الکتروریسی بعلت تشکیل الیاف یا ذرات در مقیاس نانومتر، سطح و تخلل بالا، رفتارآبگیری قابل تنظیم، رفتار مکانیکی خاص مورد توجه محققین قرار گرفته است و می تواند در ریزپوشانی ترکیبات زیست فعال، تثبیت آنزیم ها و نیز بسته بندی های هوشمند مورد استفاده قرار گیرند. در روش الکتروریسی از ولتاژ بالا برای ایجاد نانوالیاف-ذره استفاده می شود. زمانی که میدان الکتریکی بر کشش سطحی قطره غلبه میکند یک جت از محلول پلیمری خارج شده و در حین کشیده شدن به سمت صفحه جمع کننده نانوالیاف-ذره در سطح صفحه جمع کننده شکل می گیرند. پارامترهای شامل وزن مولکولی و ویژگیهای ریزساختاری پلیمر از جمله هدایت الکتریکی، ویسکوزیته و کشش سطحی و نیز پتانسیل الکتریکی اعمال شده توسط دستگاه، سرعت جریان محلول، فاصله بین نوک سوزن و صفحه جمع کننده و گاهی جنس صفحه جمع کننده در تشکیل الیاف و ذرات الکتروریسی شده موثر هستند. در این مطالعه مروری مراحل تهیه، نقاط ضعف و قوت الیاف تهیه شده از پروتئین ها و پلی ساکاریدها، خواص عملکردی و پتانسیل کاربردی آنها به ویژه در علوم غذایی و دارویی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
نوع مقاله:
مروری |
موضوع مقاله:
پزشکی عمومى دریافت: 1397/4/2 | پذیرش: 1397/9/10 | انتشار: 1397/9/19