دوره 6، شماره 4 - ( 10-1397 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 77-62 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aman Mohammadi M, Rostami M R, Raeisi M, Tabibi Azar M. Production of Electrospun Nanofibers from Food Proteins and Polysaccharides and Their Applications in Food and Drug Sciences. Jorjani Biomed J. 2018; 6 (4) :62-77
URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-581-fa.html
امان محمدی مسعود، رستمی محمدرضا، رئیسی مجتبی، طبیبی آذر مهناز. تولید نانوالیاف الکتروریسی از بیوپلیمرها:پروتئین ها و پلی ساکارید ها و کاربردهای آن. فصلنامه علمی پژوهشی زیست پزشکی جرجانی. 1397; 6 (4) :77-62

URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-581-fa.html


1- علوم پزشکی تبریز
2- علوم پزشکی گلستان
3- علوم پزشکی تبریز ، mahnaz_tabibiazar@yahoo.com
چکیده:   (7500 مشاهده)
تهیه نانو-میکروالیاف از پلیمرهای زیستی شامل پروتئین ها و پلی ساکارید ها با استفاده از تکنولوژی الکتروریسی بعلت تشکیل الیاف یا ذرات در مقیاس نانومتر، سطح و تخلل بالا، رفتارآبگیری قابل تنظیم، رفتار مکانیکی خاص مورد توجه محققین قرار گرفته است و می تواند در ریزپوشانی ترکیبات زیست فعال، تثبیت آنزیم ها و نیز بسته بندی های هوشمند مورد استفاده قرار گیرند. در روش الکتروریسی از ولتاژ بالا برای ایجاد نانوالیاف-ذره استفاده می شود. زمانی که میدان الکتریکی بر کشش سطحی قطره غلبه می‌کند یک جت از محلول پلیمری خارج شده و در حین کشیده شدن به سمت صفحه جمع کننده نانوالیاف-ذره در سطح صفحه جمع کننده شکل می گیرند. پارامترهای شامل وزن مولکولی و ویژگیهای ریزساختاری پلیمر از جمله هدایت الکتریکی، ویسکوزیته و کشش سطحی و نیز پتانسیل الکتریکی اعمال شده توسط دستگاه، سرعت جریان محلول، فاصله بین نوک سوزن و صفحه جمع کننده و گاهی جنس صفحه جمع کننده در تشکیل الیاف و ذرات الکتروریسی شده موثر هستند. در این مطالعه مروری مراحل تهیه، نقاط ضعف و قوت الیاف تهیه شده از پروتئین ها و پلی ساکاریدها، خواص عملکردی و پتانسیل کاربردی آنها به ویژه در علوم غذایی و دارویی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

 
متن کامل [PDF 1008 kb]   (2239 دریافت)    
نوع مقاله: مروری | موضوع مقاله: پزشکی عمومى
دریافت: 1397/4/2 | پذیرش: 1397/9/10 | انتشار: 1397/9/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله زیست پزشکی جرجانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Jorjani Biomedicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb