دوره 2، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1393 1393 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 25-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholampour Azizi I, Gorj M, Nouri B, Rouhi S. Effect of Saccharomyces cerevisiae yeast in reducing of the amount of Citrinin fungal toxin in wheat flour . Jorjani Biomed J 2014; 2 (2) :32-25
URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-313-fa.html
غلامپور عزیزی عیسی، گرجی مولود، نوری بیژن، روحی سمانه. تأثیر مخمر ساکارومایسس سرویزیه بر میزان کاهش سم قارچی سیترینین در آرد گندم. فصلنامه علمی پژوهشی زیست پزشکی جرجانی. 1393; 2 (2) :32-25

URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-313-fa.html


1- گروه قارچ شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران
2- گروه علوم آزمایشگاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران
3- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
4- مرکز تحقیقات سلولی-مولکولی و میکروب شناسی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران ، roohi.samaneh@yahoo.com
چکیده:   (10617 مشاهده)
زمینه و هدف: سیترینین مایکوتوکسین تولید شده توسط قارچ های رشته ای توکسین زا می باشد. مخمر ساکارومایسس سرویزیه دارای توانایی متصل کردن مایکوتوکسین ها به دیواره سلولی خود و در نتیجه کاهش سمیت آن است. هدف از این مطالعه تعیین میزان سم قارچی سیترینین و کاهش این سم قارچی در آرد گندم به وسیله ساکارومایسس سرویزیه می باشد. روش بررسی: در این تحقیق 15 نمونه آرد گندم به صورت تصادفی ساده از نانوایی های شهرستان بابل جمع آوری شدند. میزان آلودگی به سیترینین در نمونه ها توسط روش اﻻﻳﺰای ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ رﻗﺎﺑﺘﻲ اندازه گیری و ساکارومایسس سرویزیه به آرد گندم افزوده شد. میزان آلودگی سیترینین در نمونه ها برای بار دوم نیز اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری نرم افزار آماری SPSS نسخه 18، آزمون کلموگرف-اسمیرنوف و تی زوجی استفاده شد. سطح معنی داری برای کلیه آزمون ها کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد. یافته ها: بیشترین و کمترین غلظت این سم در نمونه های مورد بررسی به ترتیب ppb 5/35 و 1/1 و بعد از تاثیر ساکارومایسس سرویزیه به آرد گندم به ترتیب ppb 30 و 8/0 بودند. نتایج آماری نشان داد که افزودن ساکارومایسس سرویزیه باعث کاهش غلظت سیترینین در نمونه های آرد شد (05/0> P). نتیجه گیری: جهت کاهش مواد مختلف آلوده کننده نان مانند مایکوتوکسین ها، می توان از روش های بیولوژیکی که کم هزینه تر و بی خطر می باشند استفاده نمود.
نوع مقاله: تحقیقی | موضوع مقاله: پزشکی عمومى
دریافت: 1394/5/9 | پذیرش: 1394/5/9 | انتشار: 1394/5/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله زیست پزشکی جرجانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Jorjani Biomedicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb