دوره 2، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1393 1393 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 18-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری ، parvin.farzanegi@gmail.com
چکیده:   (7657 مشاهده)
زمینه و هدف: سطح بالای IGF-1 در خون زنان قبل از دوران یائسگی یکی ازعوامل خطرزا برای سرطان سینه و ژن سرکوب کننده تومور P53 نیز یکی از شایع ترین ژن های دخیل در این بیماری است. از آنجاکه نتایج برخی مطالعات برای فعالیت های بدنی و ترکیبات موجود در گیاه کرفس اثرات ضد سرطان نشان می دهند، لذا این مطالعه با هدف بررسی تأثیر تعاملی هشت هفته تجویز ماساژ به همراه مصرف مکمل دانه کرفس بر سطوح IGF-1 و P53 در زنان دارای اضافه وزن انجام گرفت. روش بررسی: در یک مطالعه کار آزمایی بالینی دو سو کور با کنترل دارونما، تأثیر تعاملی هشت هفته تجویز ماساژ به همراه مصرف دانه کرفس بر غلظت IGF-1 و P53 در زنان دارای اضافه وزن تعیین گردید. بدین منظور 28 نفر از زنان دارای اضافه وزن شهرستان قائمشهر با شاخص توده بدنی بالای 25 کیلوگرم بر مترمربع، به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. متغیرهای وزن و سطوح سرمی IGF-1 و P53 قبل و پس از پایان 8 هفته بعد از 48 ساعت استراحت اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از آزمون t وابسته و تحلیل واریانس یک طرفه، تجزیه و تحلیل شدند. 0.05> P به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین وزن و سطح IGF-1 و P53 گروه های تجربی (ماساژ، مکمل و ماساژ- مکمل) در پایان مطالعه کاهش نشان دادند. اختلاف معنی دار بین وزن (P=0.003)، سطح IGF-1 (P<0.001) و P53 (P<0.001) زنان قبل از آغاز دوره و پس از آن در هر سه گروه مداخله وجود داشت و گروه کنترل بدون تغییر بود. نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد ماساژ به همراه مصرف مکمل دانه کرفس به ویژه ترکیبی از این دو رویکرد غیردارویی، اثرات سودمندی بر وزن و سطوح IGF-1 و P53 زنان دارای اضافه وزن دارد.
واژه‌های کلیدی: ماساژ، کرفس، IGF-1، P53
متن کامل [PDF 827 kb]   (3153 دریافت)    
نوع مقاله: تحقیقی |
دریافت: 1394/1/20 | پذیرش: 1394/1/20 | انتشار: 1394/1/20

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.