دوره 1، شماره 1 - ( 3-1392 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 34-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکترای پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، قوچان، ایران
2- دانشجوی دکترای پرستاری، واحد بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، Asreno1358@yahoo.com
چکیده:   (13607 مشاهده)

زمینه و هدف: تریاژ بیمارستان بخشی از کارکرد بخش اورژانس است که توسط پرستاران صورت می گیرد و پرستاران با شناخت سریع خود بر اساس الویت های درمانی، بیماران را دسته بندی می کنند، بنابراین لازم است دانشجویان پرستاری از روند تریاژ آگاهی داشته باشند. هدف از این مطالعه تعیین میزان آگاهی دانشجویان پرستاری از تریاژ بیمارستانی در اورژانس بوده است.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی مقطعی 124 نفر از دانشجویان پرستاری ترم های هفت و هشت در سال91- 1390 به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه پژوهشگر ساخته در سه بخش اطلاعات دموگرافیک، آگاهی تریاژ و تصمیم گیری برای اقدامات تریاژ بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 15 و آزمون های آماری توصیفی و استنباطی در سطح معنی داری 05/ 0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرقت.

یافته ها:  میانگین نمره آگاهی دانشجویان 7/ 2±9 بود که بیانگر آگاهی پایین دانشجویان در مورد تریاژ بود. بیشترین میزان آگاهی مربوط به سطح یک تریاژ (1/31 درصد) و کمترین آن مربوط به سطح دو تریاژ(9/13 درصد) بود. اختلاف معنی داری بین آگاهی دانشجویان با سابقه کاردانشجویی در بخش اورژانس وجود داشت (05/0>P). مهمترین منبع کسب اطلاعات دروس دانشگاهی بود. مهمترین دلیل پایین بودن سطح آگاهی دانشجویان، عدم نظارت مربیان در دوران کارآموزی و کمبود زمان بیان شد.

 نتیجه گیری با توجه به نمرات پایین دانشجویان در مورد تریاژ بیمارستانی، نظارت بیشتر مربیان در دوران کارورزی، تاکید بر تریاژ در سرفصل های دانشجویان و انجام دوره های آموزشی تخصصی تریاژ برای مربیان و دانشجویان توصیه می شود.

متن کامل [PDF 1260 kb]   (4014 دریافت)    
نوع مقاله: تحقیقی | موضوع مقاله: پزشکی عمومى
دریافت: 1392/11/5 | پذیرش: 1392/11/5 | انتشار: 1392/11/5

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.